Menu – Co jemy?

PONIEDZIAŁEK 20.03.2023Alergeny
śniadanieMakaron na mleku, bułeczka grahamka z masłem, miód naturalny, marchewka do chrupania1.7
obiadZupa kapuśniak z ziemniakami na wywarze mięsnym, naleśniki z twarogiem polane polewką 1,3,7,9
jogurtowo-truskawkową, kompot wieloowocowy, jabłko na przekąskę
podwieczorekPieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, sałata, ogórek zielony, papryka,herbata z cytryną1.7
WTOREK 21.03.2023
śniadanie Pieczywo mieszane z masłem,ser biały, dżem truskawkowy, papryka, ogórek kiszony, herbatka owocowa1.7
obiadZupa ogórkowa z ryżem,zieloną pietruszką, kotlecik mielony pieczony, ziemniaki z koperkiem,1,3,7,9
marchewka z groszkiem, woda z cytryną
podwieczorekBudyń waniliowy własnej produkcji, herbatniki, gruszka na przekąskę1.7
ŚRODA 22.03.2023
śniadaniePieczywo mieszane z masłem,jajko krojone,kiełbasa śląska,rzodkiewka,szczypiorek,papryka,bawarka1,3,7
obiadZupa krem z cukinii i pomidorów,groszek ptysiowy,potrawka z mięsa drobiowego z ananasem,brzoskwinią, 1,7,9
kasza jaglana, sałata z rzodkiewką, jogurtem, sok jabłkowo-marchewkowy
podwieczorekBułeczka chałka z masłem,nutellą z awokado i daktyli, kakao,1/2 banana1,3,7
CZWARTEK 23.03.2023
śniadanieRyż na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, marchewka, ogórek kiszony, pomidor1.7
obiadZupa ziemniaczana na wywarze mięsnym, pierogi z soczewicą i mięsem wieprzowym, surówka z kapusty1.9
kwaszonej z żurawiną i pestkami słonecznika, kompot wieloowocowy
podwieczorekZapiekanka własnej produkcji z szynką,kukurydzą, kawa biała,mandarynka1.7
PIĄTEK 24.03.2023
śniadaniePieczywo mieszane z masłem,filet drobiowy pieczony,sałata, rzodkiewka,ogórek kiszony,kawa zbożowa na mleku1.7
obiadZupa pomodorowa z makaronem,babka rybna z warzywami w sosie brokułowym,ziemniaki z koperkiem,1,3,4,7,9
ogórek kiszony, woda z cytryną
podwieczorekSałatka owocowa z jogurtem naturalnym,rodzynki, orzechy włoskie7.8

Ułatwienia dostępu