Menu – co jemy

PONIEDZIAŁEK 01.03.2021ALERGENY
śniadaniePłatki wielozbożowe na mleku,grahamka z masłem,serkiem naturalnym,dżemem truskawkowym,marchewka1.7
obiadZupa gulaszowa z kukurydzą, ziemniakami,zieloną pietruszką, naleśniki z twarogiem polane jogurtem1,3,7,9
sok owocowo-warzywny, banan na przekąskę
podwieczorekPieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka,papryka,ogórek kiszony,rukola,pomidor,herbatka z rumiankiem1.7
WTOREK 02.03.2021
śniadanie Pieczywo mieszane z masłem, twarożek z owocami suszonymi, rzodkiewka, kiełki, biała kawa 1.7
obiadZupa kalafiorowa z ryżem, curry, koperkiem, udko z kurczaka pieczone podawane z pieczoną cukinią, 1,7,9
ziemniakami oraz marchewką oprószaną, kompot wieloowocowy
podwieczorekMuffinki własnego wypieku, mleko z miodem, 1/2 gruszki1,3,7
ŚRODA 03.03.2021
śniadanieKluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, kiełbasa podwawelska,pomidor,ogórek kiszony1.7
obiadZupa krem porowa z grzankami wł.prod., warzywny gulasz meksykański z wołowiną, podawany z 1,7,9
kaszą gryczaną, surówką z duetu fasolki szparagowej i rzodkiewki ,woda z pomarańczą
podwieczorekZapiekanka własnej produkcji, herbatka bawarka, jabłko do chrupania1.7
CZWARTEK 04.03.2021
śniadaniePieczywo mieszane z masłem, paprykarz z kaszą jaglaną, ogórek kiszony, kiełki, kawa zbożowa na mleku1.7
obiadŻurek z ziemniakami na zakwasie wł.prod., pierogi z soczewicą i mięsem wieprzowym, surówka z 1,7,9
kapusty kiszonej z żurawiną i pestkami słonecznika, kompot wieloowocowy
podwieczorekMakaron z musem jogurtowo-truskawkowym, pomarańcza na przekąskę1,3,7
PIĄTEK 05.03.2021
śniadaniePieczywo mieszane z masłem,szynka gotowana,jajko krojone,rzodkiewka,ogórek kiszony,kawa Inka na mleku1,3,7
obiadZupa buraczkowa zabielana na wywarze mięsnym, gołąbki rybne z ryżem i warzywami w sosie koperkowym, 1,3,4,7,9
ziemniaki puree, ogórek kiszony, woda z cytryną, kalarepa do chrupania
podwieczorekSałatka owocowa z pestkami słonecznika, orzechami, jogurtem7.8

 

.